“Forever Young”

“ Voor altijd jong ”. In het engels klinkt het  veel  betekenis voller, vind je niet?  Mijn inspiratie komt op een zondag ochtend wanneer mijn grote liefde  in de keuken op het liedje “Forever Young” van Beyonce en Jay Z stond te dansen. Als je het mij vraagt, dan is dat precies de perfecte definitie van “Forever Young”, die ik nastreef. Lekker dansen, vrij, zonder zorgen, gewoon genieten en doen wat je wilt, ongeacht je kalender leeftijd.

Je kan eruit zien als een twintigjarige fotomodel, maar als je mind maar blijft malen over negatieve dingen van de dag, dan voel je ondanks je uiterlijk stokoud. Onze mind is zo sterk. Als je oud denkt, praat je oud, gedraag je je oud en voel je je oud. Tegelijkertijd weten we ook wat onze oplossing is. We kunnen onze gedachten focussen op de mooie en positieve dingen van de dag. Het begin bij een glimlach naar de caissière bij de Albert Heijn, een grappige app naar je lieve vriendinnen of een mooie bos bloemen voor jezelf. Het zijn de kleine dingen, die je dag kleuren.

Nu we steeds bewuster worden van onze schoonheid, krijg ik vaak de vraag: Hebben we echt zoveel moeite met ouder worden of is het wat anders? Door de snelle ontwikkelingen in de cosmetische branche, praten en horen we veel meer over injectables. Naast dat zijn er nog meer mogelijkheden om onze uiterlijk natuurlijk te verfraaien. Dus het is dan ook niet zo gek dat we bewuster worden van onze uiterlijk.  Persoonlijk denk ik dat we geen moeite hebben met ouder worden, want bij ouder worden horen mooie verhalen en herinneringen, die we koesteren. De cliënten van Tha-In Aesthetics zijn bijzondere mensen, die een bezoek aan de kliniek zien als een verwennerij voor zichzelf. Een moment voor hun zelf, een moment om te doen wat ze willen, een moment om even de scherpe kantjes af te halen. Ze zien het als een mooi “bloemetje” voor zichzelf.

We hebben allemaal onze eigen weg naar “Forever Young”. Voor de ene is dat sporten en  gezond eten, voor de ander is dat een mooie liquid facelift.  Mijn taak als arts is de mensen bewust te maken wat er voor moois in hun zit en dat naar voren brengen. Soms doe ik dat met mijn “toolkit”, maar vaker doe ik dat met een glimlach en een goed gesprek. Zo maak ik mijn dag, mijn week, mijn leven “Forever Young”.

Namaste

Thanya

thanya@tha-in.nl, www.tha-in.nl