“Liefde voor je lichaam”

Column van Thanya Tha-In

Als klein kind wilde ik altijd al dokter worden. Ik vind het ongelofelijk interessant hoe het menselijk lichaam werkt. Alles lijkt te kloppen. Alles is met elkaar verbonden. Alles is zo mooi. Toch sta ik niet elke dag voor de spiegel met een grote glimlach dankbaar te zijn over hoe mooi en fascinerend mijn lichaam is. De gedachten die bij mij als eerste binnen schieten voor de spiegel, zijn vaak in de trend van: Oh die wallen, hoe komt dat? Of oh wat ben ik stijf en zie ik nou een rimpel?

Gek he.  Ik denk dat velen met mij deze gedachten herkennen. We zien vaak wat niet mooi is aan onszelf. We vergelijken vaak onszelf met anderen. Het is nooit “mooi genoeg”. En de huidige social media draagt daar haar steentje aan bij, want iedereen plaatst de mooiste foto van zichzelf met de juiste belichting, filter of zelfs een beetje gephotoshoped. Maar laten we dit alles even omdraaien. Wat als we elke dag even voor de spiegel staan en tegen onszelf zeggen: Wow, wat ben je mooi! Als we van het standpunt uitgaan dat we mooi en goed genoeg zijn, niet alleen van binnen maar ook van buiten.  Dan staat de wereld op zijn kop, want binnen een korte tijd voelen we ons mooi, sterk, zelfverzekerd en trots op ons lichaam.

Het klinkt te simpel om waar te zijn. Toch zijn er genoeg boeken geschreven over de invloed van je mindset. De mind-and-body connectie is zo sterk. Je kan werkelijk alles zijn wat je wilt zijn.  Als dat zo is, dan zijn botox en fillers toch overbodig? Daar ben ik het niet helemaal mee eens.  Vaak hebben we een klein zetje nodig om onze mindset te veranderen. De een doet het met sporten, de ander met  cosmetische behandelingen. Iedereen doet het op zijn eigen manier. En dat is OK.

Wel, zie ik, als cosmetisch arts, dat het mijn taak is mijn cliënten bewust te maken van hun mindset. Als mijn cliënten zich niet goed voelen, dan creëer ik liever een bewustwording dat ze mooi zijn met een goed gesprek of een compliment. De spuiten en naalden laat ik dan liever even in de kast. Ik geloof dat dit de kracht is van onze kliniek Tha-In Aesthetics.

Voor nu ga ik voor mijzelf een challenge aan om de komende maand elke dag iets leuks of aardigs tegen mijzelf te zeggen in de spiegel. Wie doet er mee?

 

Namaste

 

Thanya

www.tha-in.nl