Botuline Toxine (Botox®)

Bij Tha-In Clinics kijken we eerst met aandacht naar het hele gezicht, om zo te bepalen welke behandeling het beste bij jou past. Hierna bespreken wij met je hoe we je natuurlijke schoonheid kunnen accentueren met Botox®. Door middel van de botuline toxine wordt op precieze wijze de veroudering in het gezicht behandeld, waarna de huid strakker wordt en de rimpels minder diep.

 

Waarvoor wordt Botox® gebruikt?

Botuline toxine wordt zowel voor medische als cosmetische doeleinden gebruikt. Het ontspant de spieren, waardoor de behandelde spier tijdelijk niet meer kan samentrekken. Medisch wordt Botox® gebruikt voor bijvoorbeeld spierspasme, migraine, overmatig transpireren en om symmetrie in het gezicht te bereiken na paralyse. Als cosmetisch doel wordt botuline toxine gebruikt voor het verminderen van bijvoorbeeld fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels.

 

Botox®, wat is dit nou precies?

Botuline toxine komt in de natuur voor. Het is van oorsprong een giftige stof, maar in de geneeskunde wordt het duizenden keren verdund. Bij Tha-In Clinics wordt Botox® volgens de richtlijnen van de NVCG gebruikt. Na het inspuiten van Botox® wordt de prikkeloverdracht van zenuw naar spier tegengehouden. Hierdoor neemt de werking van de spier af en kan deze niet of nauwelijks samentrekken.

 

Hoelang is de werking van de Botox?

Na één tot twee weken merk je het effect van de botuline toxine behandeling. Je huid wordt strakker en de rimpels worden minder diep. Het effect van de Botox®-behandeling is niet blijvend, maar verdwijnt geleidelijk na 3 á 4 maanden. De behandeling kan meerdere keren veilig worden herhaald.

 

Is het injecteren van botuline toxine veilig?

Botuline toxine is een geneesmiddel. Hierdoor is er veel onderzoek gedaan naar de bijwerkingen en complicaties van Botox®, voordat het werd toegelaten. De botuline toxine wordt in lage concentraties ingespoten en daarom is het bij deskundig gebruik niet giftig. De Botox® behandeling is dan ook een veilige behandeling.

Behandelingen met botuline toxine (Botox®)

 

Botox® voor de kraaienpootjes of lachrimpels

Lachen is de voornaamste oorzaak van de zogenoemde kraaienpootjes. Een paar fijne lijntjes kunnen best charmant en schattig zijn, maar zodra de kraaienpootjes duidelijk zichtbaar worden kan dit als storend worden ervaren. Met botuline toxine zijn de kraaienpootjes goed te verhelpen. De Botox® verzacht de rimpels of laat deze geheel verdwijnen.

Prijs € 149
Botox® voor de voorhoofdrimpels

Rimpels in het gezicht zijn een teken van veroudering. Op het voorhoofd zijn de rimpels vaak zichtbaar tussen de wenkbrauwlijn en de haarlijn. Deze lijntjes worden veroorzaakt doordat we ons hele leven vaak meerdere malen per dag verbaasd of boos kijken. Met Botox® zijn deze rimpels goed te verhelpen. Wanneer je op jongere leeftijd al begint met botuline toxine zullen de rimpels minder diep worden, dan wanneer je op een latere leeftijd begint met Botox®.

Prijs € 149
Botox® voor de fronsrimpels

Fronsrimpels zijn bij de een dieper dan bij de ander. Door de fronsrimpel krijg je vaak een boze uitstraling. Met een Botox® behandeling kunnen we ervoor zorgen dat deze fronsrimpel vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Het is een simpele ingreep en de botuline toxine geeft gedurende drie tot vier maanden resultaat.

Prijs € 149
Botox® voor een wenkbrauwlift

Met behulp van Botox® kun je ook de wenkbrauw liften. Dit wordt gedaan met zogenoemde microbotox. Door de botuline toxine zijn de wenkbrauwen meer gelijk en krijg je zo een meer open en frissere blik.

Prijs € 100
Botox® tegen overmatig transpireren (hyperhydrosis)

Botox is niet alleen geschikt om rimpels tegen te gaan, maar botuline toxine is bijvoorbeeld ook te gebruiken bij overmatig transpireren. Door de Botox® in de oksels te spuiten wordt de zweetproductie geremd over een periode van zo’n zes maanden.

Prijs € 495
Botox® tegen migraine

Botox® staat bekend als een middel tegen rimpels, maar kan ook gebruikt worden bij andere veelvoorkomende problemen. Zo kan Botuline toxine ook een uitkomst bieden bij migraine. De Botox® zorgt ervoor dat het de spieren rondom het gebied waar de spanning zit, vaak voorhoofd of frons, ontspant en deze dus tijdelijk niet meer kunnen samentrekken. Hierdoor zal de hoofdpijn en migraine in regelmaat afnemen en verminderen.

Prijs € 350
Botox® tegen tandenknarsen

Naast het verhelpen van migraine of overmatig transpireren kan Botox® ook bijdragen aan het verhelpen van tandenknarsen. Hierbij wordt de Botox® in de kauwspieren gespoten, zodat de spierspanning in de kauwspieren wordt verlaagd. Na enkele behandelingen met botuline toxine zal het tandenknarsen verminderen of zelfs helemaal stoppen. Hiermee voorkom je slijtage van je gebit en heb je minder vermoeide kaken.

Prijs € 350
Botox® tegen de gummy smile.

Lachen is mooi! Soms komt het voor dat wanneer je lacht er teveel tandvlees zichtbaar is, wat als storend kan worden ervaren. Dit kunnen wij zeker verhelpen. Botox® wordt geïnjecteerd in de spier die de bovenlip optrekt tijdens het lachen (lavator labii superioris). Door de botuline toxine relaxeert de spier, waardoor het tandvlees niet of minder zichtbaar is bij het lachen. Zo behoud je je prachtige glimlach zonder je tandvlees te laten zien.

Prijs € 100
Botox® voor vierkante kaken

Ronde of ovale kaken zijn een teken van vrouwelijk schoon. Wanneer je kaak te gedefinieerd of te hoekig is oogt dit snel mannelijk. Dit is simpel te verhelpen door Botox® in de kaakspier te spuiten. Door de botuline toxine ontspant de kaakspier, waardoor de spier in de loop der tijd kleiner wordt. Met als gevolg dat de kaak een ovaler of een hartvormige shape krijgt.

Prijs € 350
Botox® voor littekens

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat Botox® kan worden gebruikt voor behandelingen van littekens en keloid vorming (overmatig littekenvorming). Botuline toxine helpt bij de wondgenezing waardoor het litteken minder rood en minder breed wordt. Het precieze werkingsmechanisme is op dit moment niet bekend, maar we zien geweldige resultaten.

Prijs € 149 (per behandeling)
Botox® voor voor huidverbetering

Uit recent onderzoek is gebleken dat Botox® de kwaliteit van de huid verbetert wanneer het intradermaal oftewel in de huid gespoten wordt. Het vermindert de roodheid van de huid en ook oppervlakkige vaattekeningen zoals rosacea. Ook de talgafgifte neemt af waardoor je minder snel puistjes krijgt en je huid egaler wordt.

Prijs € 149 (per behandeling)
Botox® voor voor zweetvoeten
Prijs € 550
Botox® voor verlamming in het gezicht

Een halfzijdige gezichtsverlamming als gevolg van een TIA, beroerte, facialis parese of Bell’s paralyse komt helaas vaker voor dan gedacht. Door de uitval van de aangezichtszenuw (Nervus facialis) aan één kant van het gezicht, kan het zo zijn dat je meer rimpels krijgt aan de niet aangedane kant. Je gezicht “trekt” als het ware scheef naar mate je ouder wordt. Een behandeling met botuline toxine kan de perfecte uitkomst bieden. Door botox te prikken aan de niet aangedane kant, kan je gezicht weer symmetrischer worden gemaakt. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de mate van uitval. Dr. Thanya Tha-In behandelt veel cliënten met deze aandoening en heeft hier ruime ervaring in. Tha-In Clinics werkt nauw samen met logopediepraktijk Facialis (www.logopediepraktijkfacialis.nl).

Nieuwsgierig naar ervaring van een cliënt met deze aandoening? Lees het op onze blog

Prijs Op indicatie
Voorfoto van een littekenbehandeling met Botox Het resultaat van een littekenbehandeling met Botox

Wat kunt u verwachten na Botox® behandeling?

 • Direct na de Botox®  injectie is er een klein bultje zichtbaar. Dit trekt snel weer weg (meestal binnen een half uur).
 • Soms wordt bij het Botox®   prikken een bloedvat geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan.
 • Hoofdpijnklachten kunnen tijdelijk optreden na de Botox®   behandeling. Deze gaan vaak na een of twee dagen van zelf over.
 • Een mogelijke bijwerking na Botox®   behandeling is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen. Een tijdelijk hangend ooglid is dan het gevolg. Deze bijwerking is echter uitermate zeldzaam en gaat na enige tijd vanzelf over.
 • Enkele dagen na de Botox®   inspuiting is vaak al een effect zichtbaar en na 10-14 dagen is dat optimaal.
 • Na 3 tot 4 maanden is de Botox®  uitgewerkt en kan de behandeling worden herhaald.

Nazorg na Botox® behandeling

 • Uw huid heeft vooral rust nodig na de Botox®   behandeling. Probeer daarom contact met de behandelde plekken zo veel mogelijk te voorkomen.
 • Vermijd druk en massage van het behandelde gebied 24 uur na de Botox®   behandeling.
 • Bescherm op de dag zelf, na afloop van de behandeling, uw huid goed tegen de zon.
 • Drink geen alcohol tot 6 uur na de behandeling.
 • Het beste is om de eerste week na de Botox® behandeling geen bezoek te brengen aan sauna’s, zonnebanken en stoombaden, want dat vermindert de werking van de botox.
 • Vermijd andere gezichtsbehandelingen (bijv. bij een schoonheidsspecialiste) tot een week na de Botox®   behandeling.

Prijzen

Kraaienpootjes € 149
Voorhoofdrimpels € 149
Fronsrimpels € 149
Wenkbrauwlift € 100
hyperhydrosis € 495
Tegen migraine € 350
Tegen tandenknarsen € 350
Tegen de gummy smile € 100
Voor vierkante kaken € 350
Voor littekens € 149 (per behandeling)
Huidverbetering € 149 (per behandeling)
Zweetvoeten € 550
Verlamming in het gezicht Op aanvraag
Bent u benieuwd of deze behandeling geschikt is voor u? Laat ons vrijblijvend contact met u opnemen.