Tha-in Clinics

Moedervlekken verwijderen

Het verwijderen van een moedervlek

Moedervlekken komen regelmatig voor en zijn vaak niet sierlijk. Je kunt uit medische en cosmetische overwegingen besluiten bepaalde moedervlekken te laten verwijderen. Wij voorzien je graag van medisch advies. Onze arts beoordeelt of een moedervlek verdacht is en adviseert wat de beste manier is om de moedervlek te verwijderen, zodat het litteken mooi geneest. De ingreep vindt onder lokale verdoving plaats in onze kliniek. Indien gewenst kan er een pathologisch onderzoek worden uitgevoerd.

Hoe verloopt het verwijderen van een moedervlek?

Allereerst wordt er aandachtig gekeken naar de moedervlek zelf. Hierna zal het gebied rondom de moedervlek worden verdoofd. Na de verdoving zet de chirurg een incisie en verwijdert de moedervlek om zo’n manier dat je kleine en fraaie littekens over houdt. Indien nodig worden de bloedvaten dicht gebrandt en hechtingen geplaatst.

Is het verwijderen van een moedervlek veilig?

De behandeling is veilig en vrijwel pijnloos.

Nazorg van het verwijderen van een moedervlek

  • Pijnstilling met paracetamol is vaak al voldoende na de behandeling.
  • Wij raden je aan om niet te roken tot het moment dat de hechtingen zijn verwijderd. Roken verhoogt de kans op complicaties.
  • We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Hoe verloopt de wondverzorging na het het verwijderen van een moedervlek?

  • Voor een periode van 24 uur na de ingreep mag de wond niet nat worden. Daarna mag je weer douchen.
  • Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Prijzen

Moedervlek verwijderen € 250 per sessie (meerdere plekken +50)